fbpx

Historia

NAUGHTY BRGR -burgeriravintola syntyi Top Chef voittaja Akseli Herlevin yli kymmenvuotisen taustatyön tuloksena. Ravintolan toiminnan perustana on parhaat mahdolliset ainekset, jatkuva reseptien ja toiminnan kehittäminen, oikea asenne ja paras mahdollinen henkilökunta!

Osallistuin Top Chef kaksintaistelu -kilpailuun vuonna 2015 ja päätin haastaa kilpailussa Chef Timo ’Lintsi’ Linnamäen burgerilla. Kuinka ollakaan hävisin kilpailun, mutta kilpailun yksi tuomareista Keittiömestari Helena Puolakka katsoi syvälle silmiin ja sanoi että burgeri on niin tuhma, ettei enää tiennyt oliko se hyvää vaiko ei. Burgerin mehut kuitenkin valuivat samalla suunpielistä ja olin näkevinäni Helenalla pienen hymynpoikasen. Tämä oli hienoin palaute minulle koskaan! Pari viikkoa ohjelman tv-esityksen jälkeen oli Helsingissä Streat Eats -katuruokafestivaali johon osallistuin. Olin alun perin tekemässä jotain ihan muuta, mutta vaihdoin aivan viimetingassa menun burgereihin. Otin suhteettoman ison riskin tilatessani lähes 2000 burgerin ainekset ja huomasin istuvani muutamaa päivää ennen tapahtumaa keittiöllä, miettimässä miten saisin kaikki myytyä. Tämä ei tulisi onnistumaan mitenkään.

Kysyin hyvää ystävääni avuksi tiedotteen tekemistä varten, koska arvelin sen mahdollisesti saattavan burgerini ihmisten tietoisuuteen. Ystäväni kuitenkin sanoi että hei Akseli! ketään ei kiinnosta pätkääkään että teen katuruokatapahtumassa burgereita, sano vaikka että perustat burgeriravintolan. Se vasta olisi jotakin! Vastasin ystävälleni että ihan sama, kirjoita mitä tahansa kunhan saan kaikki burgerit kaupaksi. Mitä tapahtui? Olimme koko tapahtuman suosituin ravintolakoju ja saimme valtavasti hyvää palautetta. Asiakkaita haki kavereilleen burgereita sairaalaan vuode-osastolle ja hakipa joku lentokentällekin burgerit työkavereilleen! Sain vain kaksi negatiivista palautetta joista toinen koski salaattia, siinä olisi voinut olla enemmän makua ja toinen asiakas kertoi että Ruotsista saa parempia.

Mietin tapahtuman jälkeen, että nyt se ravintola on perustettava kun porukka rakasti burgereitani ja homma oli muutenkin jo menty julkisesti lupaamaan. Silloin syntyi Naughty BRGR.

Akseli Herlevi

Chef, Partner